Pages

25 October 2008

All those “Samiras” - music selection

Samira
She started in 1992 singing the hit Getaway for Maxx. But Samira couldn't appear on the the video and so Alice Montana was the lucky one. More info on Samira.
Samira - When I Lok Into Your Eyes
Samira - The rain – surprising youtube video

Microsoft Word is 25

Maybe you do not believe it, but the Microsoft product was launched in October 1983 (WORD 1.0). It was a hesitating start – first Word was only for MS-DOS and XENIX. The real boom was in 1989 – Word 1.0 for Windows (500$) – and in the following year – when the price drops down to approximately 200$.

The time passes and we get the well known – Word 95, 97, XP, 2003 and finally (till now) – the new restyled Word 2007.

By the way, do you know you can publish blogs from Word 2007? Just go to: Ribbon button>Publish>Blog (you need a blog account).

It will be interesting to see if concurrent product will reach this age (many of them are free…).

13 October 2008

14 Octombrie - Sfanta Parascheva

"Preacinstita fecioara, catre tine am nazuit, catre tine care de multe ori si tu ai luat pe sfinti si pe ingeri in ajutor la pamantestile ispite; fii acum si pentru noi grabnic folositoare, caci te-ai invrednicit a intra inauntrul casei mirelui cu candela luminoasa, precum ne-a povatuit Mantuitorul Hristos..." (din Acatistul Sfintei Parascheva)


Inca de pe vremea lui Vasile Lupu (1641), moastele Sfintei Parascheva se afla la Iasi. De atunci, avem aproape de noi, minunea neputrezirii unui trup binecuvantat de un suflet cu adevarat curat si inchinat lui Dumnezeu, dar si ajutorul grabnic al Preacuvioasei. Cate lacrimi nu s-au scurs de atunci la racla tinerei Sfinte, cate suspine si inimi si-au cautat alinarea, cate necazuri nu au fost rostite in taina...cati oameni au fost la Sfanta Parascheva de la Iasi...Probabil ca raspunsurile exista undeva acolo sus, scrise, dar sunt acoperite cunoasterii noastre de smerenia Sfintei Parascheva.
Au trecut prin atatea incercari de-a lungul timpului (un incediu puternic in 1888 - chiar s-a topit argintul raclei, documente oficiale atesta acest lucru), atatea regimuri politice diferite (regimul comunist chiar a incercat sa le ingroape in acuns), incat putem spune ca Sfanta si-a aratat cu prisosinta dragostea fata de aceste meleaguri.
Apoi, valurile nenumarate de pelerini ne arata pretuirea si recunostinta de care se bucura Sfanta Parascheva intre oamenii care i-au simtit sau ii cauta ajutorul.
Sa ne cinstim sfintii asa cum trebuie.

Despre chirii

Chiria e o afacere, nimic nou pana acum, nu?
Oare cand va veni si scaderea chiriilor? La pretul de vanzare al apartamentelor parca se simte ceva...Acolo mai exista o banca, un avocat, BNR-ul etc.
In fine, la chirii nimic nu este organizat. Se cer fara nici o rusine chirii de >400 euro la apartamentele de 3 camere din Iasi. Nu conteaza ca este un salariu minim, vai de capul lui...Si salariu mediu a ramas in urma tare...:(
Sa se descurce chiriasii, parca e treaba proprietarului cum...El isi vrea banii, banii, banii. De ce sa inchirieze pe camera? Pe apartament, sa se descurce chiriasii...De ce sa faca si un contract? El, proprietarul, sa nu poata creste pretul cand vrea...sa nu poata sa vanda apartamentul cand vrea...sa nu fie lasat sa faca ce vrea cu "proprietatea lui"...
De ce sa nu impuna el regulile jocului?
Pana la urma romanii sunt specialisti la omorat capra vecinului...Mi-e mila de chiriasi, dar de mine mi se rupe sufletul, cam asa gandesc proprietarii.
Am fost facuti pana acum in toate felurile ca popor, nu m-as mira sa fim facuti si sardele. Ceausescu strangea o familie intr-o locuinta de bloc. Proprietarii strang mai nou, familii, intr-o locuinta. Sincer ma doare la modul propriu ceea ce se intampla.
Chiria este pana la urma o afacere pentru proprietar, o tragedie pentru multi chiriasi...

Romania-Franta 2-2

A fost la un moment dat 2-0...Dar a venit repriza a doua si a schimbat complet situatia, 2-2 rezultat final. Pacatul echipelor romanesti este incapacitatea de a tine un scor, de a obtine un rezultat fara emotii, in fata unui adversar tare, intr-un meci de cupa/ campionat. Lipseste mult de tot non-salanta, dorinta de a invinge, de a demonstra. Valoarea se obtine din indarjirea cu care iti urmaresti scopul. Vrem sa fim acolo sus, dar fara aceste lucruri nu se poate. Sa spun si eu acum "e bine si asa"...(sunt si eu roman)?
Mi-as fi dorit sa scriu: Romania-Franta 2-0, am sa spun totusi: Romania-Franta, doar 2-2.

8 October 2008

I sleep on my laptop, how about you? iSleep gadget

I am really tired, my head gets closer and closer to the keyboard. I don't care...I'm tired....Oh, I can do a "close-up" to the keyboard. It's gonna hurt...
But wait a minute...I forgot I had a nice cushion on my laptop, wow!!! It's perfect! I can get a nap... Fantasy? No, it's a project by Ivonne Dippmann. All you have to do is:
1. close your laptop,
2. select the music to be played,
3. if you wish, after 10 minutes, the alarm clock will ring.

Warm air is included.

Click here for more info.

6 October 2008

Scandal Virus

One of my friends got this yahoo messenger worm. The virus wanted to send a scandal.avi.exe file to everyone he was talking to. I tried many things, but the simplest solution is to use this removal tool:
http://www.geocities.com/six519/Remover.zip
Just unzip and execute.

Check if your antivirus software works fine (scan is ok, updates and so on). Rescan the computer.