Pages

16 September 2009

Dumnezeu nu bate cu bota

Fiecare cititor al Bibliei, dar chiar si al legendelor mitologice este surprins intr-o masura mai mare sau mai mica de pedepsele pe care le primesc pamantenii "neascultatori". Se vorbeste mult de bunatatea lui Dumnezeu, insa nu trebuie uitat nici faptul ca stie sa pedepseasca atunci cand este cazul. Pe de alta parte zeii iscoditi de imaginatia oamenilor sunt ceva "mai aprigi" si te pun la punct imediat.
Am incercat sa gasesc un numitor comun la factorul declansator al pedepsei, fie ca venea de la Dumnezeu, fie ca era adusa de zei. Se pare ca acesta este pacatul, incalcarea legilor divine.
Asa ca inainte de a calca stramb poate este bine sa te gandesti la ce se poate intampla...Revista Descopera are chiar un articol online pe aceasta tema - "Top 10 cele mai crunte pedepse divine". Un top in care personajele mitologice precum Prometeu isi fac loc printre intamplarile biblice. Dar banuiti care parte iese castigatoare si de aceasta data :).
Probabil ca la un moment dat o Apocalipsa va conduce detasat in toate clasamentele, probabil ca si oamenii o vor merita-o, probabil ca atunci nu se va mai putea face nimic bun...

No comments:

Post a Comment