Pages

15 May 2011

Online backup - MOZY

Mozy este o solutie de incredere pentru a crea copii de siguranta ale datelor dumneavoastra. Datele sunt usor de recuperat in cazul defectiunii PC-ului, furtului acestuia, inundatii, incendiu etc. Interfata este intuitiva si in limba engleza.Exista trei tipuri de conturi :
MozyHome Free: 2 GB backup (gratis).
MozyHome 50 GB: 50 GB backup (cu plata).
MozyHome 125 GB: 125 GB backup (cu plata).
Atat in varianta gratis cat si in cea cu plata dateles sunt criptate mai intai local si apoi sunt trimise la serverele Mozy printr-o conexiune securizata. Criptarea este pe 448 de biti (Blowfish).

In principiu Mozy este destinat recuperarii altor date decat cele ce tin de sistemul de operare instalat (documente, fotografii, muzica etc).
 Inregistrarea se face foarte simplu (exemplul de mai jos pentru varianta gratis) :
1. Click aici  (daca folositi aceasta optine vom primi amandoi inca 256 MB gratis) sau daca doriti doar 2GB in loc de 2,2GB click aici apoi Enter.
2. Introduceti adresa de email la Email.
3. Introduceti parola in campurile Password.
4. Introduceti numarul in campul corespunzator pentru Account Verification.
5. Click Continue.
6. Apoi nume, sex, anul nasterii, tara, codul postal.
7. Apoi o categorie pentru job, jobul detinut, industria, marimea companiei.
8. Click Continue.
9. (Optional) Pentru a informa si alti prieteni click Refer Friends.
10. (Optional) Daca alt membru este referinta pentru dumneavostra introduceti codul lui (pentru mine - EM7A5Y),  click Submit.
La fel este si pentru conturile cu plata, doar ca va trebui sa precizati ce abonament doriti sa cumparati si sa introduceti datele de pe card. Dupa aceea veti putea intra in cont si downloada aplicatia MozyHome.
Instalarea aplicatiei se face foarte usor ca orice aplicatie de Windows. Implicit ea va alege automat datele care trebuie salvate, dar le puteti schimba daca ele nu sunt in folderele implicite ale Windows (optiunea file system). La fel si in cazul recuperarii datelor. Exista o multitudine de setari, care pot fi citite in limba engleza aici .

No comments:

Post a Comment